80 Social Media Content Ideeën [infographic]

Per dag worden in Nederland miljoenen berichten geplaatst op social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Opvallen is daarom essentieel, maar hoe val je als MKB’er nou daadwerkelijk op tussen al die andere social media berichten? Wij delen graag onze ervaring in deze infographic met 80 praktische social media content ideeën!

Visuele content = interactie!

Afbeeldingen en video’s zorgen voor het meeste interactie met het publiek. En omdat wij weten dat het soms best lastig is om telkens weer wat nieuws te verzinnen om in een video of plaatje te verwerken hebben wij een hele handige infographic gemaakt met daarop 80 social media content ideeën!

Lees ook: Alle social media afmetingen voor 2017 op een rij! >>

Social media content ideeën op een rijtje

De social media content ideeen hebben wij verdeeld over een aantal categorieën. Namelijk:

Deelbare afbeeldingen

Onder deelbare afbeeldingen bedoelen wij afbeeldingen die jouw fans makkelijk, zonder na te denken kunnen delen. Dit kunnen leuke, grappige en laagdrempelige afbeeldingen zijn, die de fans aanspreekt en ze net even een andere invalshoek van jouw bedrijf geven.

Social media content ideeen - Deelbare afbeeldingen

Informatieve afbeeldingen

Stappenplannen, infographics (zoals de afbeelding hieronder), top 10 lijstjes zijn allemaal informatieve afbeeldingen die jou fanbase kunnen aanspreken. Door informatie te visualiseren wordt het makkelijker opgenomen door het brein. Dus als jij jouw fans graag om de oren slaat met je kennis, dan zijn deze informatieve afbeeldingen ideaal!

Social media content ideeen - Informatieve afbeeldingen

Downloadbare PDF’s

Downloadbare PDF’s kunnen keiharde leads voor je genereren. Door whitepapers, klantcases of checklisten aan te bieden via je social media biedt jij jouw fans net even wat anders dan anders. Als jij deze, vaak waardevolle, content weggeeft mag je hier best wat voor terugvragen. Dit kan in de vorm van een e-mailadres, die je vervolgens weer kan gebruiken voor andere marketingdoeleinden.

Social media content ideeen - Downloadbare PDF's

Video’s

Video’s zijn HOT! Live video’s, kijkjes achter de schermen, webinars, instructiefilmpjes en slideshows krijgen vaak voorrang op social media. Dit hoeven totaal geen uitgebreide videoproducties te worden, op social media worden smartphone filmpjes heel gewoon gevonden (ook van bedrijven).

Social media content ideeën - video's

[cta id=”7231″ vid=”0″]

Overige afbeeldingen

Collage van een evenement, het voorstellen van een medewerker of gewoon gave productfoto’s. Allemaal leuke content die je jouw fans niet wilt onthouden.

Social media content ideeen - Overige afbeeldingen

Algemene content

Naast de afbeeldingen en video’s is social media ook de ideale plek om links van jouw of andere website te delen. Deel nieuwsartikelen, blogs en klantcases. Maak ook evenementen aan, zo weet je niet alleen wie er komt, maar kun je ook de promotie in de aanloop van het evenement in betere banen leiden.

Social media content ideeen - Algemene content

Tip: Sla deze infographic op en gebruik ‘m de eerst volgende keer dat je social media berichten gaat maken! Zo kan je weer even vooruit!

Heb jij aanvullingen?

Met deze 80 praktische social media content ideeen, kun je direct van start. Maar wellicht heb jij nog goede aanvullingen op deze infographic. Laat het in dat geval in de weten in de reacties hieronder!

Download hier de volledige infographic in PDF

social-media-content-ideeen